Op Zolder! – 27 januari

Logo klein

Afgelopen woensdag beleefden we in het Koetshuys een bijzondere avond. Spreker op de tweede editie van OpZolder! was Tijn Touber: bekend inspirator, schrijver (oa. Spoedcursus Verlichting), muzikant en meditatieleraar. Het mooie Koetshuys was weer verlicht met vele kaarsjes, zo’n dertig ondernemers verzamelden zich op de bovenste etage.

“Luister naar dit verhaal alsof het jouw verhaal is”, begint Tijn. Want de reis die we afleggen om onze hoogste bestemmingen te bereiken is in feite voor iedereen dezelfde. In de anderhalf uur die volgt legt hij uit waarom we vroeg of laat uit onze comfortzone worden gegooid. En hoewel we denken dat dat ‘van buitenaf’ gebeurt, is dit een proces in onszelf. Als we niet meer leven vanuit ons hart, lopen we tegen onze eigen creatie op. We zijn niet meer wie we zijn. Ook legt hij uit dat het zinvol kan zijn op de bodem van die put te liggen, hoe je je schaduwkant onder ogen kan komen, en dat je een nieuwe mentor die op je pad komt ook weer moet loslaten. De reis is dus niet zonder tegenslag, maar leidt naar je uiteindelijke roeping. Een leven vanuit je hart.

Mocht nu de indruk gewekt zijn dat dit een zwaar of zweverig avondje was: dat was het zeker niet. Tijn vertelt helder, geeft duidelijke voorbeelden en is grappig. Tussendoor wordt muziekgemaakt en gezongen samen met Dennis Kivit. Ook zijn er korte meditatiemomenten, want in stilte komt je ware ik aan de oppervlakte. Hij drukt ons een aantal van zijn favoriete wijsheden op het hart: Je hébt gedachten, je bént ze niet. En: Rule nr. 6: Don’t take yourself so bloody serious. Dáns door het leven. Integreer het spirituele met het dagelijkse bestaan. Dan wordt er lang nagepraat. Over welk stemmetje in onszelf ons tegenhoudt vanuit ons hart te leven, bijvoorbeeld. Dank Tijn.

Op Zolder! is een initiatief voor ondernemers, freelancers en managers in en om Amersfoort. Vier keer per jaar worden exclusieve avonden georganiseerd die in het teken staan van business, spiritualiteit of lifestyle. Het is een bijzondere samenkomst van mensen die graag beweging creëren. Op 6 april is Denis Doeland onze gast deze editie van Op Zolder! staat in het teken van: Business. Wil je hier ook bij aanwezig zijn stuur een email naar esther@hetkoetshuys.com 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Related Posts

Première avond – Op Zolder! 12 november 2015
Esther, vertel eens wat meer… 8 februari 2016

Leave a Reply