Hocus Focus Pilatus Past – Focusweek @Berghut

Vol verwachting heb ik kennis gemaakt met 10 nieuwe, creatieve, ondernemende en gezellige mensen om de week mee door te bergen. De ‘spirit’ binnen de groep is vanaf moment ‘uno’ krachtig, dat beloofd wat voor de rest van de week.

De eigenaren van BureauPlay.nl , VeelBomen.nl, Mass.im, DitisERG.nl, PuurWendy.nl en straks eigenaresse van bureauvanbetekenis.nl heb ik mogen ontmoeten. Niet te vergeten de ‘New Born Owners’; Marthe die haar baan bij de NS inruilt voor een eigen praktijk voor kindercoaching. Inge die samen met haar Hans een pension in de bergen van Oostenrijk gaat starten en deze week haar droomhuis vond. Fenneke die een kookboek voor analfabeten wil samenstellen. Amro die we ‘Amor’ noemen, maakt een workshop ‘koken met Kimchi’ ofwel Koreaanse zuurkool. Tevens schrijft hij gedichten en verhalen waarvan hij gisteren nog dacht dat het niet zou lukken. Annemarie die na haar ontmoeting met God weer vol vertrouwen in het leven staat en meer passie in haar werk wil verweven. Kimberley die sinds een week een baan heeft als Email Marketeer maar nog niet precies weet wat dat is en zich daarom richt op haar visie m.b.t. die functie.

Vanaf woensdag is Wilfred alias ‘de Strategoïst’ aangehaakt. Samen met zijn compagnons ‘Codeklopper’ en ‘Creatifuslijer’  gaat hij over tot een fusie, althans tot vandaag. Met behulp van een BrainsEssie die ik spontaan faciliteerde is hun bedrijfsnaam tot stand gekomen, which is strictly confidential.

Het maken van een collage heeft voor mij bijgedragen aan het scherp stellen van de structuur voor mijn boek. Tevens ben bezig geweest met het sparen van associaties voor de content.

In de avonduren deelden we nutteloze talenten waaronder: niets zeggende danspasjes, drummen met bekers, buikdansen met de tong en sterren staren. Ook  speelden we Zweeds pesten en andere kaart truckjes.

Een drukte van jewelste, hier in het dal van Rauris. Hans en Nel verweven de rode draad en organiseren zo nu en dan een uitstapje binnen alle schoonheid van de bergrijke omgeving.

Donderdag stond ons Oostenrijks ‘haute cuisine’ te wachten tijdens een bezoek aan www.schule-am-berg.at. Met Roswitha Huber plukten we langs de Kalchkendlalm; Madeliefjes, Vrouwemantel en Thijm voor in de salade  ‘Sehr schmacklich’.

Mijn dank gaat uit naar alle mooie, lieve, creatieve en fijne mensen die ik deze week om me heen had. Morgen weer richting huis, dag www.berghut.nl ,  dag bergen, dag Rauris, dag Oostenrijk, welkom thuis.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Related Posts

YES, Back on Track! 6 september 2013
Esther, vertel eens wat meer… 8 februari 2016

Leave a Reply