Hobbels op de weg – schrijfweek @Berghut

Het proces naar het schrijven van een boek verloopt niet zonder slag of stoot dat heb ik wel gemerkt. Op de een of andere manier kom je door het schrijven van een boek extreem in contact met je hart en met dat wat je raakt. Aangezien ik de laatste tijd door veel dingen word geraakt, is het voor mij een hobbelig paadje met veel zijweggetjes.

Aan de andere kant, biedt zo’n zijweggetje weer nieuwe content voor mijn boek. Ik word getriggerd door mijn eigen frustratie, hierin zit weerstand en in weerstand zit waardevolle informatie dus laat ik het maar gewoon toestaan. Ik kan er vast een mooie hoofdstuktitel voor bedenken.

Vandaag schuif ik aan bij schrijfcoach en communicatieadviseur Brenda van Dijk. Zij heeft  veel verstand van teksten als het gaat om stijl en structuur. Daarnaast is zij een hele fijne gesprekspartner en voel ik me bij haar uiterst op mijn gemak.

Vanochtend begon ons gesprek zo: ‘Hoe gaat het? Je zit niet helemaal lekker in je energie hè Esther?’ En hoppa… daar waren ze weer, mijn beste vrienden van de laatste dagen met de naam ‘Tranen’.

‘De ‘raw version’ van de achterkant van je eerste eigen boek kan je beter niet sturen naar personen uit je naaste omgeving/ thuisfront. Dit resulteerde bij mij in een ‘writer’s block’ van drie dagen’, vertelde ik haar.

Brenda stelde me gerust met de woorden; ‘Wat je ook schrijft, dichtbijstaande personen zullen altijd lezen het vanuit het perspectief dat ze al van je hebben of ze hebben misschien een eigen belang. Bouw daarom wat afstand in en blijf bij je eigen verhaal. Je schrijft leuk, toegankelijk, duidelijk en de lezer wordt echt meegenomen in je verhaal dus laat je niet van de wijs brengen.’

Wat ontzettend fijn die feedback van een professional. ‘STAY IN LINE’ herhaal ik in mezelf. Na deze week koop ik een strippenkaart bij Brenda.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Related Posts

Een leven als Koos Werkloos is in aantocht 17 augustus 2012
Geen VIP maar HIP!! 3 juli 2013

Leave a Reply