Bekijk het van een andere kant van de wereld

Ok even snel een verhaaltje tussendoor… want het is nou eenmaal zo: wie deelt, heelt! (Niet dat ik gewond ben ofzo, maar ongetwijfeld wordt deze info gelezen door mensen die er iets aan hebben)

Ben je de locatie waar je  nu bent, het (kruis)punt waar je nu in je leven staat en de handelingen waar je gemiddeld de meeste tijd aan besteedt a.k.a. werk, HELEMAAL ZAT? Ga de dingen dan van een andere kant (van de wereld) bekijken…

GA OP REIS!  In het kort vertel ik even hoe eenvoudig dat is:

  1. Beslis welk deel van de wereld je wilt beleven en schrijf, schets of teken het uit, maak een plan!
  2. Geef op je werk aan dat je in goed overleg  uit elkaar wilt en leg uit waarom. Een toffe werkgever zal je begrijpen en zal in overleg een mooi eindtraject ontwikkelen. Een werkgever die jou als geld of als robot ziet en je niet op waarde schat, kost je meer dan je lief is. In dat geval is het een wijs besluit om jouw energie een andere kant op te managen of te wel wegwezen! Gevoelsmatig lijkt dit misschien het einde van de wereld, let op: dit is het begin van een nieuwe wereld. Ben je zelfstandigondernemer? Zeg kantoorhuur op, mail je opdrachtgevers en klanten dat je op reis gaat en zet de onderneming op waakvlam of blijf online actief als dat mogelijk is.
  3. Praat over je wensen met je partner/gezin/familie/vrienden… Als het goed is,  steunen ze jou in je dromen en misschien willen ze wel mee ;-). Zo niet, zoek andere gesprekpartners die jou  stimuleren en die je helpen met het overwinnen van obstakels en angsten. (Uhm even een dingetje; van ouders/familie/vrienden met een mindset uit de vorige eeuw, hoef je vaak geen suppport te verwachten meestal krijg je te horen wat er allemaal niet kan of ze begrijpen je gewoon niet. Niet omdat ze dat niet willen maar omdat ze dat nog niet kunnen, trek het je niet persoonlijk aan maar blijf bij je eigen koers.)
  4. Praktische dingen: verkoop/verhuur je huis of zeg je huur op. Minimaliseer je spullen zodat je daar geen omkijken naar hebt. Regel het geld/paspoort en een visum dat je nodig hebt om op je bestemming aan te komen.
  5. Heb je een ruim budget kunnen organiseren? Dan heb je daar vast ook een mooie bestemming voor. Heb je een minimaal budget, meld je dan aan als vrijwilliger. Je werkt maximaal 4 uur per dag en krijgt in ruil  accomodatie en eten en drinken. Dit kan via: Workaway, WWOOF en Worldpackers en is echt een prima oplossing.
  6. “Hoe moet het dan verder als ik terug kom?” Dat is een vraag voor een later moment, een vraag die waarschijnlijk niet eens aan de orde komt. De oplossingen zullen zich vanzelf aandienen vanwege je ontwikkeling in het vindingrijk zijn. NU=NU.

Momenteel ben ik op het eiland Jeju, Zuid-Korea. Ik werk in SlowCiti Guesthouse en heb dit geregeld via WorkAway. Iedere ochtend ontbijten we met het team, dan help ik in de housekeeping en heb ik de rest van de dag tijd om mijn eigen dingen te doen. De mensen hier versta ik totaal niet maar tot nu toe gaat het goed met een Chinese manager die wel wat Engels spreekt. Ondertussen heb ik per email alvast contact met andere landen..

Wil jij ook zo’n ervaring en heb je wat hulp nodig? Mail me dan!

IMDBDIB logo

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Related Posts

Richting de oceaan der mogelijkheden 1 januari 2013
YES, Back on Track! 6 september 2013

Leave a Reply