Aaaarrrrggggg…… Daar ga ik weer

Ik leg de lat weer veel te hoog, Ik wil het voor iedereen goed doen, het liefst perfect en ook nog op het juiste moment. Welkom, pijlen richting een enkeltje burn-out…

Gisteravond was ik bij een samenkomst ter voorbereiding op de Bijzondere Verhalenbeurs van aanstaande maandag. Verbeter je elevator pitch en de achterflap van je boek door middel van speeddaten.

Zo schoof ik als eerst aan bij spreker en aanjager Jan-Henk Bouman. Binnen no time werd ik geraakt door het verhaal van Emma Groot een mede tafeldame, die het boek Bitterzoete herinneringen schreef. Na het drogen van de laatste traan was ik aan de beurt. Jan-Henk stelde me vragen die me dichter bij mijn WHY brachten. Het gaat toch echt om mijn persoonlijke verhaal, dat wat mij raakt, wat mij in beweging brengt en dat wat ik misschien wel dood eng vind. Tevens merkte hij op dat mijn titel niet heel uitnodigend is omdat het begint met het woord ‘Ik’.     KAK… daar heeft hij een punt en eigenlijk wist ik dat al maar hoe de F#$k ga ik dit pakkend maken?

Door naar het tafeltje van brand architect Martijn Baarda. Daar begin ik random te vertellen en kom tot de ontdekking dat een mede tafelgast Evert Bekebrede exact dezelfde verhaallijn heeft. Uuhhh oké….. en ik constateer dat ik dit LEUK en A-RELAXED te gelijk vind.

‘Volgens mij zit het ‘m in je titel, hij ‘trekt’ nog niet echt’, zegt Martijn. ‘De strekking is toch eigenlijk; van CEO naar Putjesschepper maar dan wel gelukkig, even kort door de bocht?’ Waarop ik stotter: ‘Nou niet helemaal. De verhaallijn is; van continu binnen de lijntjes kleuren tot het afbreken van de punt, naar het slijpen van de punt om daarna zelf de lijnen uit te zetten.’Phoeh…. tjonge wat blijft het toch een klus om voor je eigen verhaal op te komen.

De tijd vliegt en ik schuif door naar de laatste tafel. Daar ontmoet ik redacteur en tekstschrijver Daniëla Postma. ‘Na vanavond weet ik even niet meer hoe mijn boek heet’, zeg ik humoristisch wanhopig. Mijn boodschap is; IK MAAK DE BAAN DIE IK BEN en vooralsnog is dat de titel. ‘Goh wat een goede tekst zeg, heel pakkend ik kan me er gelijk in vinden’, krijg ik als reactie van de dames aan tafel. WAAAT? Die zegt dit en die zegt dat……. wat is juist?

Neeeeee, niet weer dat gewiebel, ik was juist zo goed op weg. Noodgedwongen val ik terug op de wijsheid:LAAT LOS en het antwoord dient zich aan op het juiste moment. Vanzelf voel je of je klaar bent voor de Bijzondere verhalen beurs of niet.

Bedankt voor de inspirerende avond allemaal.

 

 

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply